V2T

Volunt2Thai als voorproefje voor potentiële expats

13.09.22 07:22 AM By r.wagner

Wat kan het Volunt2Thai project doen voor expats?

U bent een of meerdere keren op vakantie geweest in een van de talloze servicegerichte vakantieresorts in Thailand. Op het eerste gezicht is Thailand een prachtig land, uw droomland. De mensen zijn aardig, ze zijn warm en behulpzaam. De zon schijnt, je bent misschien wel verliefd geworden, je mist wat je hebt meegemaakt en je wilt terugkomen, liefst om hier te wonen.


Maar als u hier woont, zal uw leven heel anders zijn dan het vorige toeristische verblijf. In ieder geval moet u in staat zijn om zonder hulp van buitenaf voor uzelf te zorgen in de Thaise dagelijkse omgeving en ook behulpzaam zijn voor andere mensen, in uw werk of in het dagelijks leven. Daarom moet u realistisch zijn en van tevoren voor uzelf uitproberen of Thailand, zoals het is buiten de toeristische gebieden, is wat u wilt voor de komende jaren in uw leven.


Bedenk wat je hier met je kennis en je kracht zou kunnen doen, welke acties je kunt ondernemen en dat de maatschappij je daar nodig heeft, op welke wijze zou jij kunnen bijdragen hieraan? Je moet voorbereid zijn op allerlei verrassingen en je kunt verbaasd zijn over jezelf wanneer je gaat beseffen wat je allemaal opnieuw moet leren. Je moet openheid en nieuwsgierigheid in je hebben, want je hebt allerlei ervaring en ijver nodig om het dagelijkse leven om je heen, je werk, en later misschien ook je gezin, zelfstandig te organiseren.


U moet het ervaringsniveau bereiken dat u herkent wat u collectief te wachten staat en of u bereid bent de vele jaren die voor u liggen hard te werken om uzelf te ontwikkelen en te blijven leren. U moet in staat zijn om te gaan met moeilijkheden die op uw pad komen, net zoals u dat in uw land van herkomst hebt geleerd. Volunt2Thai kan je helpen om de weg daarnaartoe te verkorten en je ervaring bij Volunt2Thai kan je helpen om later belangrijke beslissingen te nemen.


Van denkfout naar realisatie: Veel mensen dromen ervan om in Thailand te wonen en te werken. Om het "perspectief" in het dagelijkse leven in Thailand te behouden, om met de echte eisen van het dagelijkse leven om te kunnen gaan, heb je de taal, het culturele begrip en de praktische Thaise levenservaring nodig. Succes betekent vrienden maken, zowel in zaken als in je privéleven. Daarvoor heb je een goede sociale omgeving nodig. Net zoals in je moederland.


Maar om een geïntegreerd deel van een samenleving te worden, moet men eerst actief bij deze samenleving betrokken zijn. Positieve herinneringen moeten samen gemaakt worden. Je moet werken aan je eigen persoonlijke omgeving, proberen bij te dragen aan de positieve ontwikkeling van de lokale gemeenschap. Je moet jezelf afvragen: is het überhaupt mogelijk in de maatschappij en de plaats waar ik ben?


Vooral in het vakantieoord is het moeilijk, alles staat onder toezicht, is servicegericht, je bent daar in een omgeving die deze zelfstandigheid niet bevordert, waar je nauwelijks de gelegenheid hebt om dingen zelf te doen. U bent op vakantie, u betaalt voor de service die u besteld heeft in de tijdelijk verhuurde woonruimte. Je ondervindt geen moeilijkheden en je hebt slechte vooruitzichten om ervaring op te doen om te groeien. Mensen komen en gaan,


jij blijft slapen, iedereen gaat naar huis, een sociaal isolement begint zich te vormen. Men neemt niet actief deel aan het gemeenschappelijk leven. Dienovereenkomstig gaan veel mensen teleurgesteld naar huis na een langdurig verblijf in de door het toerisme gedomineerde gebieden, ver weg van de Thaise samenleving, zonder ooit contact te hebben gehad met mensen in het normale leven.


Het is belangrijk te onthouden dat Thailand een cultuur is die extreem verschilt van de westerse cultuur. Deze cultuur is ook meer geven dan nemen en het duurt een paar jaar om de waarden van deze cultuur te begrijpen. Openheid en nieuwsgierigheid zijn ook vereist.


Thailand is geen land van melk en honing. Als u wilt emigreren naar Thailand, leren om te leven met de mensen in een "samenleving", kunt u gebruik maken van ons project om meer te leren over de Thailand zonder het toerisme in het dagelijks leven met zijn eisen. Tegelijkertijd help je de kinderen om ze een betere toekomst te geven. Na die tijd kunt u voor uzelf beslissen of Thailand het land is waar u zich permanent wilt vestigen.

r.wagner